SKŁADNIKI:
Ciasto
2 szklanki mąki pszennej
1 łyżka oleju
szczypta soli
letnia woda
Farsz
2 puszki tuńczyka w oleju
150 g świeżych liści szpinaku
1 łyżka masła
2 ząbki czosnku
pieprz
100 g sera Feta
SPOSÓB WYKONANIA:
Składniki ciasta połączyć i wyrabiać aż będzie gładkie i sprężyste. W czasie wyrabiania ciasta, w razie potrzeby można dodawać wody lub mąki. Na stolnicy rozwałkować cisto dość cienko i szklanką wykrawać krążki. Na każdy krążek nałożyć farsz i zlepiać pierożki. Gotować na parze ok 15 min. Koszyczek do gotowania na parze, przed ułożeniem na nim pierożków posmarować olejem. Pierożki podawać zaraz po ugotowaniu, smakują dobrze z dodatkiem sosu chilli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz