SKŁADNIKI:
1 mała kapusta
1 marchewka
1 większa cebula
1/2 szklanki majonezu
1/3 szklanki mleka
1/4 szklanki cukru pudru
1 łyżka octu
sok z połówki cytryny
sól, pieprz
SPOSÓB WYKONANIA:
Kapustę drobno poszatkować lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Marchewkę obrać wypłukać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać i drobno posiekać. Kapustę, marchewkę i cebulę połączyć razem, trochę posolić i popieprzyć, wygnieść aby zmiękła i na chwilę odstawić. Majonez, mleko, cukier, ocet, sok z cytryny, odrobina soli i pieprzu umieścić w misce dokładnie wymieszać, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Sos połączyć z warzywami, wymieszać i odstawić do lodówki na 1 godz. aby się przegryzła.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz