SKŁADNIKI:
40 dkg makaronu ŁAZANKI
80 dkg kapusty kiszonej
80 dkg mięsa ( szynka lub łopatka )
3 suszone grzybki
1 cebula
3 łyżki oleju
przyprawa do bigosu i dań z kapusty
pieprz
1 kostka bulionu grzybowego
2 listki laurowe
3-4 ziarenka ziela angielskiego
1/2 łyżki VEGETY
SPOSÓB WYKONANIA:
Kapustę kiszoną ugotować z listkami laurowymi i zielem angielskim, ostudzić. Kapustę odcisnąć z wody i posiekać. Mięso wypłukać i ugotować w wodzie z VEGETĄ, ostudzić. Mięso pokroić w kostkę. Łazanki ugotować wg przepisu na opakowaniu. Grzyby wypłukać, namoczyć i ugotować. Grzyby pokroić w kostkę. Wodę po ugotowaniu grzybów zachować. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na rozgrzanym oleju, dodać kapustę, kostkę grzybową i wymieszać. Doprawić do smaku przyprawą do bigosu i dań z kapusty. Wlać trochę wody po ugotowanych grzybach, wymieszać dodać mięso, grzyby oraz łazanki. Wszystko razem wymieszać i doprawić pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz