Łazanki z kapustą i mięsem - ŁOWCA SMAKU

poniedziałek, 2 grudnia 2013

Łazanki z kapustą i mięsem



SKŁADNIKI:
 40 dkg makaronu ŁAZANKI
 80 dkg kapusty kiszonej
 80 dkg mięsa ( szynka lub łopatka )
3 suszone grzybki
 1 cebula
 3 łyżki oleju
 przyprawa do bigosu i dań z kapusty
 pieprz
 1 kostka bulionu grzybowego
 2 listki laurowe
 3-4 ziarenka ziela angielskiego
 1/2 łyżki VEGETY





SPOSÓB WYKONANIA:
Kapustę kiszoną ugotować z listkami laurowymi i zielem angielskim, ostudzić. Kapustę odcisnąć z wody i posiekać. Mięso wypłukać i ugotować w wodzie z VEGETĄ, ostudzić. Mięso pokroić w kostkę. Łazanki ugotować wg przepisu na opakowaniu. Grzyby wypłukać, namoczyć i ugotować. Grzyby pokroić w kostkę. Wodę po ugotowaniu grzybów zachować. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na rozgrzanym oleju, dodać kapustę, kostkę grzybową i wymieszać. Doprawić do smaku przyprawą do bigosu i dań z kapusty. Wlać trochę wody po ugotowanych grzybach, wymieszać dodać mięso, grzyby oraz łazanki. Wszystko razem wymieszać i doprawić pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz