Zupa krem z grzybów leśnych



SKŁADNIKI:
500 g grzybów
100 g marchewki
80 g pietruszki
50 g pora (biała część)
50 g selera
2 łyżki natki pietruszki
3-4 łyżki śmietany
1 kostka bulionu drobiowego
sól,pieprz
grzanki



SPOSÓB WYKONANIA:
Grzyby, marchew, pietruszkę, por i selera oczyścić i pokroić. W 1 litrze wody rozpuścić kostkę rosołową, dodać grzyby i warzywa. Gotować ok 20 min. Następnie zmiksować, dodać śmietanę i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać natką pietruszki. Podawać z grzankami.


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Budyniowe ciasto z mikrofalówki w 5 minut

Przepis na ciasto Opium

Ryba w zalewie octowej

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Wszystkie przepisy są na Petitchef PL