Pomidorowe tulipany



SKŁADNIKI:
pomidory
twaróg
śmietana
cebula
sól, pieprz
szczypiorek



SPOSÓB WYKONANIA:
Pomidory umyć i zrobić podwójne nacięcie na pomidorze, ale nie do końca. Łyżeczką wyjąć delikatnie miąższ. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę, dodać twaróg, trochę śmietany i wymieszać. Posolić i popieprzyć do smaku. Twarogiem nadziewać pomidory, formując tulipany. Tulipany ułożyć na półmisku, a ze szczypiorku zrobić łodygi i liście.

Komentarze

  1. Jako wielka fanka tulipanów, wydaje mi się, że to będzie ich najpyszniejsza wersja. Duży plus za pomysł i orginalny sposób podania :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Budyniowe ciasto z mikrofalówki w 5 minut

Przepis na ciasto Opium

Ryba w zalewie octowej

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Wszystkie przepisy są na Petitchef PL