Naleśnikowy tort ziołowo pomidorowy - ŁOWCA SMAKU

niedziela, 6 września 2015

Naleśnikowy tort ziołowo pomidorowy



SKŁADNIKI:
3-4 pomidory
1 cebula
tarty ser mozzarella
bazylia
sól
pieprz



SPOSÓB WYKONANIA:
Składniki i przepis na ciasto naleśnikowe znajdziecie TUTAJ. Po wykonaniu ciasta należy posiekać bazylię, dodać do ciasta i wymieszać łyżką. Następnie usmażyć naleśniki (ok 10 szt.) Pomidory sparzyć, ściągnąć skórkę i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę również kroimy cienko. Na dowolnej blaszy układamy warstwowo tort: naleśnik, przyprawione pomidory solą i pieprzem, cebula, starty ser i tak na przemian aż wykorzystamy wszystkie składniki. Wierz możemy posypać startym serem i udekorować bazylią. Piec w piekarniku w 180 stopniach ok 30 min aż do zarumienia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz