Bigos po żydowsku - ŁOWCA SMAKU

czwartek, 28 lutego 2013

Bigos po żydowsku



SKŁADNIKI:
- 1 szklanka rosołu
- 1 kg cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 0,5 kg wołowiny lub dobrej kiełbasy
- 2 duże łyżki koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz



SPOSÓB WYKONANIA:
Mięso pokroić w kostkę i przysmażyć na oleju. Po podsmażeniu przełożyć do garnka. Zamiast mięsa można też wrzucić kiełbasę. Następnie wlać rosół i dusić pod przykryciem tak długo aż mięso będzie miękkie. Dodać cebulę pokrojoną w talarki i zmiażdżony czosnek. Dusić tak długo, aż cebula będzie miękka, mieszać co ok. 5 minut. Trzeba pamiętać żeby jej nie zarumienić ani nie rozgotować. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać przecier pomidorowy. Podawać z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz