Bigos po żydowsku



SKŁADNIKI:
- 1 szklanka rosołu
- 1 kg cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 0,5 kg wołowiny lub dobrej kiełbasy
- 2 duże łyżki koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz



SPOSÓB WYKONANIA:
Mięso pokroić w kostkę i przysmażyć na oleju. Po podsmażeniu przełożyć do garnka. Zamiast mięsa można też wrzucić kiełbasę. Następnie wlać rosół i dusić pod przykryciem tak długo aż mięso będzie miękkie. Dodać cebulę pokrojoną w talarki i zmiażdżony czosnek. Dusić tak długo, aż cebula będzie miękka, mieszać co ok. 5 minut. Trzeba pamiętać żeby jej nie zarumienić ani nie rozgotować. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać przecier pomidorowy. Podawać z pieczywem.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Budyniowe ciasto z mikrofalówki w 5 minut

Przepis na ciasto Opium

Ryba w zalewie octowej

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Wszystkie przepisy są na Petitchef PL