sobota, 2 maja 2015


SKŁADNIKI:
1/2 kg mięsa mielonego
1 cebula
czerstwa bułka
1 jajko
szczypiorek
bułka tarta
sól
pieprz

dodatkowo jajka na wierzch




SPOSÓB WYKONANIA:
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Do mięsa wbić jajko, dodać przyprawy i bułkę, wszystko razem wymieszać. Z mięsa uformować kotlety, w każdym z nim zrobić wgłębienie na jajko. Kotlety obtoczyć w bułce tartej i podsmażyć z obydwóch stron. Podsmażone kotlety przełożyć na blachę wyłożoną folią aluminiową. W zagłębienie włożyć żółtko z jajka i piec ok 20 minut w temperaturze ok 180. Gotowe kotlety posypać można szczypiorkiem.


0 komentarze:

Prześlij komentarz