Paprykowe łódeczki - ŁOWCA SMAKU

niedziela, 8 lutego 2015

Paprykowe łódeczki



SKŁADNIKI:
2 kolorowe papryki
300 g twarogu
1 czerwona cebula
1 pęczek szczypiorku
4-5 sztuk rzodkiewek
200 g gęstej śmietany
sól, pieprz



SPOSÓB WYKONANIA:
Do miski włożyć twaróg, rozgnieść widelcem, dodać śmietanę i wymieszać. Następnie dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, wypłukany i posiekany szczypiorek oraz wypłukaną i startą na tarce o grubych oczkach rzodkiewkę. Wszystko razem wymieszać, posolić i popieprzyć do smaku. Papryki umyć, przeciąć wzdłuż na pół, usunąć gniazda nasienne i nafaszerować twarogiem. Dowolnie udekorować.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz