Paprykowe łódeczki



SKŁADNIKI:
2 kolorowe papryki
300 g twarogu
1 czerwona cebula
1 pęczek szczypiorku
4-5 sztuk rzodkiewek
200 g gęstej śmietany
sól, pieprz



SPOSÓB WYKONANIA:
Do miski włożyć twaróg, rozgnieść widelcem, dodać śmietanę i wymieszać. Następnie dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, wypłukany i posiekany szczypiorek oraz wypłukaną i startą na tarce o grubych oczkach rzodkiewkę. Wszystko razem wymieszać, posolić i popieprzyć do smaku. Papryki umyć, przeciąć wzdłuż na pół, usunąć gniazda nasienne i nafaszerować twarogiem. Dowolnie udekorować.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Budyniowe ciasto z mikrofalówki w 5 minut

Przepis na ciasto Opium

Ryba w zalewie octowej

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Wszystkie przepisy są na Petitchef PL