Rafaelki - kulki kokosowe



Rafaelki to nic innego jak kulki kokosowe Raffaello. Ciężko podrobić oryginał ale w smaku prawie identyczne. Prosty i szybki w wykonaniu deser. Bez pieczenia, wykonasz go w 10 minut.

SKŁADNIKI:
- 20 dkg masła
- 20 dkg mleka w proszku
- 20 dkg wiórków kokosowych
- 15 dkg cukru pudru
- orzechy laskowe lub migdały


SPOSÓB WYKONANIA:
Masło roztopić i wymieszać z cukrem pudrem. Dodać mleko w proszku i wiórki kokosowe. Wszystko dobrze wymieszać i zagnieść. Uformować kulki - do środka włożyć orzech laskowy lub migdał. Kulkę obtoczyć w wiórkach kokosowych. Na noc włożyć do lodówki lub odstawić w chłodne miejsce.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Budyniowe ciasto z mikrofalówki w 5 minut

Przepis na ciasto Opium

Ryba w zalewie octowej

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Wszystkie przepisy są na Petitchef PL