Rafaelki - kulki kokosowe - ŁOWCA SMAKU

piątek, 6 lutego 2015

Rafaelki - kulki kokosowe



Rafaelki to nic innego jak kulki kokosowe Raffaello. Ciężko podrobić oryginał ale w smaku prawie identyczne. Prosty i szybki w wykonaniu deser. Bez pieczenia, wykonasz go w 10 minut.

SKŁADNIKI:
- 20 dkg masła
- 20 dkg mleka w proszku
- 20 dkg wiórków kokosowych
- 15 dkg cukru pudru
- orzechy laskowe lub migdały


SPOSÓB WYKONANIA:
Masło roztopić i wymieszać z cukrem pudrem. Dodać mleko w proszku i wiórki kokosowe. Wszystko dobrze wymieszać i zagnieść. Uformować kulki - do środka włożyć orzech laskowy lub migdał. Kulkę obtoczyć w wiórkach kokosowych. Na noc włożyć do lodówki lub odstawić w chłodne miejsce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz