Lany chrust - ŁOWCA SMAKU

środa, 11 lutego 2015

Lany chrust



Jeżeli nie chce Ci się robić tradycyjnych chrustów alternatywą są szybkie i smaczne lane chrusty. Robi się je dużo szybciej i wszystkim smakują.

SKŁADNIKI:
3 jajka
200 g mąki pszennej
150 ml mleka
2 opakowania cukru waniliowego
szczypta soli



SPOSÓB WYKONANIA:
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym, następnie dodawać po trochu mleka i mąki. Na końcu dodać ubitą pianę i wymieszać łyżką. Jak nazwa mówi "lany chrust" ciasto musi być lejące. Do lania użyłam szprycy do dekoracji. Na rozgrzany tłuszcz lejemy ciasto robiąc różne zawijasy. Smażymy z obu stron, aż się zarumienią. Na końcu posypać cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz