Sałatka z tuńczykiem w paprykowych koszyczkach



SKŁADNIKI:
1 puszka Tuńczyka w kawałkach w oleju słonecznikowym PRINCES
pół uszki ananasa
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasolki
100 g selera
100 g żółtego sera
majonez



SPOSÓB WYKONANIA:
Ananas pokroić na kawałki, seler i ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Ananas, seler, ser, kukurydzę i czerwoną fasolkę połączyć razem z majonezem i wymieszać.

Papryki umyć, osuszyć i wyciąć nożem pałąki koszyczka. Delikatnie oczyścić koszyczki z gniazd nasiennych i nafaszerować je sałatką z tuńczyka. Udekorować wg własnego uznania.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Budyniowe ciasto z mikrofalówki w 5 minut

Przepis na ciasto Opium

Ryba w zalewie octowej

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Wszystkie przepisy są na Petitchef PL