piątek, 2 stycznia 2015

przepis na sałatkę Gyros

SKŁADNIKI:
1 podwójny filet z kury
przyprawa do GYROSA
1 mały słoik ketchupu np. Włocławek
2 cebule
słoik ogórków konserwowych
puszka kukurydzy
kapusta pekińska

SKŁADNIKI NA SOS CZOSNKOWY:
4 łyżki majonezu
mały jogurt naturalny
3 ząbki czosnku
pieprz



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Filet z kury wypłukać, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do GYROSA i usmażyć na rozgrzanym oleju. Cebulę, ogórki i kapustę pokroić w kostkę. Przygotować sos czosnkowy – wymieszać majonez z jogurtem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Składniki sałatki układać warstwami. Na dno salaterki włożyć mięso, następnie ketchup, cebulę, ogórki, kukurydzę, sos czosnkowy i na końcu kapustę.

1 komentarze: