niedziela, 23 listopada 2014



SKŁADNIKI:
2 większe ziemniaki ugotowane w mundurkach
2 średniej wielkości buraczki ugotowane
3 jajka ugotowane na twardo
1 puszka białej fasolki
3 ogórki kiszone
1 pęczek koperku
1 cebula
1 łyżka majonezu
2 ząbki czosnku
sól, pieprz



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Ziemniaki, jajka, cebulę obrać i pokroić w kostkę. Ogórki również pokroić w kostkę. Buraczki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Koperek wypłukać i posiekać. Fasolkę odsączyć z zalewy. Majonez połączyć z czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pieprzem do smaku. Wszystkie składniki sałatki połączyć razem i wymieszać. W razie potrzeby posolić i popieprzyć.

0 komentarze:

Prześlij komentarz