Sałatka z rukoli


SKŁADNIKI:
125 g rukoli
350 g czerwonych winogron
250 g sera ementalera
3 łyżki oliwy z oliwek
pieprz
sok z 1/2 cytryny
2 łyżki ziaren słonecznika




SPOSÓB WYKONANIA:
Rukolę umyć i osuszyć. Winogrona również umyć, pokroić na cztery części i usunąć pestki. Ser pokroić w kostkę. Słonecznik przyprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki sałatki połączyć, dodać oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz pieprz do smaku. Wszystko razem wymieszać.

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Budyniowe ciasto z mikrofalówki w 5 minut

Przepis na ciasto Opium

Ryba w zalewie octowej

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Wszystkie przepisy są na Petitchef PL