Marchewka konserwowa



SKŁADNIKI:
2 kg marchewki
1 czerwona papryka
1 duża cebula

ZALEWA:
3/4 szklanki oleju
2 słoiczki koncentratu pomidorowego
1 szklanka octu
1 łyżka gorczycy
1 szklanka cukru
2 łyżeczki soli



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Marchewki oczyścić, wypłukać, pokroić w słupki, zalać wodą i gotować ok 15 min. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Paprykę i cebulę odstawić na 1 godz. Wszystkie składniki na zalewę włożyć do garnka i zagotować. Do gotującej się zalewy dać cebulę i paprykę, krótką chwilę gotować. Następnie dodać marchewkę, wszystko razem wymieszać i gorącą wkładać do słoików. Pasteryzować ok 30 min.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Budyniowe ciasto z mikrofalówki w 5 minut

Przepis na ciasto Opium

Ryba w zalewie octowej

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Wszystkie przepisy są na Petitchef PL