Stefanka serowa na herbatnikach - ŁOWCA SMAKU

środa, 10 września 2014

Stefanka serowa na herbatnikach



SKŁADNIKI:
- 125 g masła
- 1/2 kg mielonego białego sera
- 100 g cukru pudru
- ok. 36 sztuk herbatników
- 1 polewa czekoladowa



SPOSÓB WYKONANIA:
Masło utrzyj mikserem z cukrem pudrem, a następnie dodaj biały ser. Wszystko dobrze ponownie wymieszaj mikserem. Sześć herbatników ułóż wzdłuż deseczki. Przykryj je masą serową i znów herbatnikami. Czynność tę powtarzaj do wyczerpania składników. Pamiętaj, że na wierzchu ciasta powinna znajdować się warstwa herbatników. Ja zużyłam 36 herbatników (6 wzdłuż i 6 wzwyż). Całość przyciśnij drugą deseczką, by obciążyć ciasto i włóż do lodówki na 2 godziny. Schłodzone ciasto polej polewą. Ciasto bardzo szybkie i proste w wykonaniu.

3 komentarze:

  1. Super ciacho :)
    Łukasz http://kuchniaalukasza.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. robię z mamą i jest pycha
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń