niedziela, 20 kwietnia 2014


SKŁADNIKI:
6-7 jajek
ok 1 szklanki wody
ok 3/4 szklanki koncentratu barszczu czerwonego
3 listki laurowe
3-4 ziarenka ziela angielskiego
1 ząbek czosnku
5 plasterków szynki
koperek
majonez



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Jajka ugotować i obrać ze skorupki. Przygotować zalewę: wodę, koncentrat barszczu i przeciśnięty czosnek wymieszać. Dodać listki laurowe i ziarenka ziela angielskiego. Jajka w całości włożyć do przygotowanej zalewy na kilka godzin (5-6h). Po tym czasie wyjąć jajka i przekroić na pół. Do osobnej miseczki wrzucić żółtka, pokrojoną w kostkę szynkę i pokrojony drobno koperek. Dodać majonez i wymieszać dokładnie. Tak przygotowanym farszem nadziać jajka. Można posypać dla ozdoby paryką słodką.

0 komentarze:

Prześlij komentarz