Różowe jajka faszerowane


SKŁADNIKI:
6-7 jajek
ok 1 szklanki wody
ok 3/4 szklanki koncentratu barszczu czerwonego
3 listki laurowe
3-4 ziarenka ziela angielskiego
1 ząbek czosnku
5 plasterków szynki
koperek
majonez



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Jajka ugotować i obrać ze skorupki. Przygotować zalewę: wodę, koncentrat barszczu i przeciśnięty czosnek wymieszać. Dodać listki laurowe i ziarenka ziela angielskiego. Jajka w całości włożyć do przygotowanej zalewy na kilka godzin (5-6h). Po tym czasie wyjąć jajka i przekroić na pół. Do osobnej miseczki wrzucić żółtka, pokrojoną w kostkę szynkę i pokrojony drobno koperek. Dodać majonez i wymieszać dokładnie. Tak przygotowanym farszem nadziać jajka. Można posypać dla ozdoby paryką słodką.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Budyniowe ciasto z mikrofalówki w 5 minut

Przepis na ciasto Opium

Ryba w zalewie octowej

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Wszystkie przepisy są na Petitchef PL