sobota, 14 grudnia 2013



SKŁADNIKI:
1 duża brukiew
4 skrzydła gęsie
włoszczyzna
4 ziemniaki
sól, pieprz
2 listki laurowe
5 ziarenek ziela angielskiego
1/2 łyżki VEGETY
1 łyżka natki pietruszki
majeranek
cząber





SPOSÓB WYKONANIA:
Skrzydła umyć, włożyć do garnka z zimną wodą. Brukiew obrać, wypłukać, pokroić w małą kostkę, włożyć do garnka i gotować wraz ze skrzydłami ok pół godziny (brukiew wymaga długiego gotowania). 2 – 3 marchewki, 1 pietruszkę, kawałek selera oraz ziemniaki obrać, wypłukać i pokroić w kostkę. Por wypłukać i pokroić w pół krążki. Włoszczyznę wraz z ziemniakami włożyć do garnka, dodać listki laurowe, ziele angielskie, VEGETĘ, sól do smaku oraz szczyptę cząbru i majeranku. Gotować jeszcze ok 20 min. Na koniec doprawić pieprzem, w razie potrzeby solą lub VEGETĄ, posypać posiekaną natką pietruszki.

1 komentarze:

  1. Nigdy nie jadłam brukwi, ciekawa jestem jak smakuje.

    OdpowiedzUsuń