czwartek, 16 stycznia 2014


SKŁADNIKI:
 1 mała kapusta
 1 marchewka
 1 większa cebula
 1/2 szklanki majonezu
 1/3 szklanki mleka
 1/4 szklanki cukru pudru
 1 łyżka octu
 sok z połówki cytryny
 sól, pieprz





SPOSÓB WYKONANIA:
Kapustę drobno poszatkować lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Marchewkę obrać wypłukać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać i drobno posiekać. Kapustę, marchewkę i cebulę połączyć razem, trochę posolić i popieprzyć, wygnieść aby zmiękła i na chwilę odstawić. Majonez, mleko, cukier, ocet, sok z cytryny, odrobina soli i pieprzu umieścić w misce dokładnie wymieszać, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Sos połączyć z warzywami, wymieszać i odstawić do lodówki na 1 godz. aby się przegryzła.

0 komentarze:

Prześlij komentarz