wtorek, 27 sierpnia 2013



SKŁADNIKI:
50 dkg mięsa mielonego
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 puszka pomidorów krojonych bez skórki
1/2 szklanki soku pomidorowego
sól, pieprz
bazylia, oregano
chili
1 kostka rosołowa
5 łyżek oliwy z oliwek
cukier
1 łyżeczka masła
400 g makaronu rurki PASTANI






SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i zeszklić na niej cebulę, wcześniej obraną i pokrojoną w kostkę, następnie dodać obrany i pokrojony w drobną kostkę czosnek, chwilę razem smażyć. Dodać mięso mielone, dokładnie wymieszać i smażyć mieszając, doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią, oregano i chili. Do mięsa wkruszyć 1 kostkę rosołową, wymieszać, następnie dodać pomidory z puszki i sok pomidorowy. Dokładnie wymieszać i chwilę smażyć na wolnym ogniu. Na koniec dodać do smaku odrobinę cukru, wymieszać i zdjąć z ognia, dodać łyżeczkę masła i wymieszać. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, włożyć do mięsa i delikatnie wymieszać.

0 komentarze:

Prześlij komentarz