poniedziałek, 2 września 2013



SKŁADNIKI:
1 mała główka białej kapusty
1 średniej wielkości cebula
1 średniej wielkości marchewka
1/2 puszki kukurydzy
1/2 czerwonej papryki
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
1 łyżeczka cukru
kwasek cytrynowy
2 łyżki oliwy z oliwek





SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Cebulę obrać i pokroić w piórka, posolić i wygnieść żeby zmiękła. Kapustę drobno poszatkować i dodać do cebuli. Marchewkę obrać, wypłukać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do kapusty. Całość posolić, wymieszać i odstawić na 20-30 min. Po tym czasie do kapusty dodać kukurydzę, pokrojoną w paski paprykę, natkę pietruszki, oliwę z oliwek i wszystko wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem, cukrem oraz kwaskiem cytrynowym.

2 komentarze: