Przepis na leczo



SKŁADNIKI:
 30 dkg czerwonej papryki
 30 dkg pomidorów
 30 dkg cebuli
 30 dkg kiełbasy np. Podwawelskiej
 3 łyżki oleju
 sól, pieprz
 papryka słodka i ostra ( w proszku )





SPOSÓB WYKONANIA:
Paprykę umyć, oczyścić z nasion i pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej i zeszklić cebulę, dodać paprykę, chwilę smażyć mieszając, następnie dodać pomidory i kiełbasę wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. W razie potrzeby podlać odrobiną wody, dusić na małym ogniu, czas od czasu mieszając, aż do miękkości warzyw.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Budyniowe ciasto z mikrofalówki w 5 minut

Przepis na ciasto Opium

Ryba w zalewie octowej

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Wszystkie przepisy są na Petitchef PL