poniedziałek, 1 lipca 2013



SKŁADNIKI:
1 opakowanie makaronu penne
1 cebula
3 – 4 ząbki czosnku
pęczek szpinaku
sól
pieprz
chili
3 plasterki sera żółtego
3 łyżki śmietanki 30 %
2 łyżki oleju


SPOSÓB WYKONANIA:
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju, następnie dodać obrany i posiekany czosnek, smażyć czas od czasu mieszając. Szpinak dokładnie wypłukać i dodać do cebuli, dusić na wolnym ogniu mieszając. Posolić, popieprzyć i dodać chili do smaku. Gdy szpinak już się poddusi dodać ser żółty starty na tarce oraz śmietankę, wszystko wymieszać. Penne ugotować al dente, dołożyć do szpinaku i wymieszać.

0 komentarze:

Prześlij komentarz