Penne z brokułem i mięsem - ŁOWCA SMAKU

środa, 3 lipca 2013

Penne z brokułem i mięsem



SKŁADNIKI:
300 g makaronu penne
1 brokuł
1 podwójny filet drobiowy
2 łyżki oleju
sól, pieprz
250 g śmietanki słodkiej
przyprawa do drobiu


SPOSÓB WYKONANIA:
Makaron ugotować al dente. Brokuł podzielić na różyczki, wypłukać i ugotować w osolonej wodzie ok 4 min. Mięso wypłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w kostkę i oprószyć przyprawą do drobiu. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć mięso, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem ok 10 min. Następnie wlać śmietankę i przez chwilę gotować aż zgęstnieje, dodać makaron i brokuły, popieprzyć do smaku, w razie potrzeby posolić i wymieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz