sobota, 6 lipca 2013



SKŁADNIKI:
2 szklanki mleka
1,5 szklanki mąki pszennej
2 jajka
1 łyżka oleju
1 łyżka cukru
szczypta soli
olej do smażenia naleśników

SPOSÓB WYKONANIA:
Wszystkie składniki włożyć do miski i dokładnie zmiksować mikserem. Jeżeli ciasto byłoby za gęste, dodać trochę wody i wymieszać. Na patelni rozgrzać trochę oleju i smażyć naleśniki z jednej i drugiej strony. Na każdy naleśnik nałożyć twaróg, rozsmarować i złożyć go na poł i jeszcze raz na pół, polać musem truskawkowym.


TWARÓG DO NALEŚNIKÓW:
250 g twarogu
2 cukry waniliowe
2 łyżki cukru kryształu

Wszystkie składniki włożyć do miski, twaróg rozgnieść widelcem i dokładnie wymieszać.

MUS TRUSKAWKOWY:
1,5 szklanki truskawek
1 łyżka cukru pudru

Truskawki umyć, usunąć szypułki i zmiksować z cukrem.

2 komentarze: