Rolada z szynki - ŁOWCA SMAKU

czwartek, 20 czerwca 2013

Rolada z szynki



SKŁADNIKI:
80 dkg mięsa od szynki wieprzowej
1 filet drobiowy
1/2 papryki czerwonej i żółtej
3 plasterki żółtego sera
1 łyżka musztardy
Vegeta
pieprz


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i przeciąć nożem wzdłuż, ale nie do końca. Mięso rozłożyć i rozbić tłuczkiem, przez folię spożywczą na prostokąt. Oprószyć Vegetą i pieprzem z obydwu stron. Jedną stronę mięsa posmarować musztardą i położyć wzdłuż dłuższego brzegu, umyte i pokrojone w paski obydwie papryki, filet drobiowy ugotowany i pokrojony w paski oraz plasterki żółtego sera. Mięso zwinąć w rulon i obwiązać nitką. Roladę skropić oliwą z oliwek i zawinąć w folię aluminiową, umieścić ją na blasze do pieczenia ciasta i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piec ok 50 min

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz