3 jajka
2 łyżki mąki tortowej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1/3 szklanki cukru kryształu
2 łyżki kakao
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
200 g masła
1 puszka masy kajmakowej
25 dkg bez
SPOSÓB WYKONANIA:
Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce masy kajmakowej i ucierać. Na końcu dodać pokruszone bezy i delikatnie wymieszać łyżką.
III. SKŁADNIKI NA MASĘ ŚMIETANOWĄ:
400 ml śmietany kremówki 36 %
500 g serka mascarpone
1 czekolada mleczna
SPOSÓB WYKONANIA:
IV) 1 czekolada deserowa
Na ciasto wyłożyć krem kajmakowy, następnie krem śmietanowy a górę posypać startą czekoladą deserową.
ciasto doskonałe , nieskomplikowane a przy tym bardzo efektowne!bardzo proszę o mozliwośc otrzymywania newslettera. Pozdrawiam cieplo!
OdpowiedzUsuń