Pieczeń z fileta indyka - ŁOWCA SMAKU

wtorek, 25 czerwca 2013

Pieczeń z fileta indyka



SKŁADNIKI:
1 kg fileta z indyka
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki sosu sojowego
1 czubata łyżeczka przyprawy do indyka
rękaw do pieczenia


SPOSÓB WYKONANIA:
Filet z indyka wypłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Do miski wlać oliwę z oliwek, sos sojowy oraz wsypać przyprawę do indyka i wymieszać. Do miski z marynatą włożyć filet i natrzeć go tą marynatą z wszystkich stron. Mięso wstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie mięso włożyć do rękawa do pieczenia, umieścić w blasze do pieczenia ciasta i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C, piec ok 1 godziny, po ok 10 min pieczenia zmniejszyć temperaturę do 180 stopni C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz