Sałatka brokułowa




SKŁADNIKI:
- 1 brokuł
- 1 puszka czerwonej fasolki
- 1 opakowanie sera feta
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu typu greckiego
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz


SPOSÓB WYKONANIA:
Brokuły gotować ok 3-4 min w osolonej wodzie, ostudzić. Majonez wymieszać z jogurtem, dodać zmiażdżony czosnek oraz sól i pieprz do smaku – wymieszać. Brokuły, fasolkę oraz ser feta pokrojony w kostkę delikatnie wymieszać, całość polać sosem.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Budyniowe ciasto z mikrofalówki w 5 minut

Przepis na ciasto Opium

Ryba w zalewie octowej

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Wszystkie przepisy są na Petitchef PL