poniedziałek, 15 kwietnia 2013


SKŁADNIKI:
4 jajka
1 łyżka majonezu
sól, pieprz
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka masła
bułka tarta



SPOSÓB WYKONANIA:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Delikatnie przeciąć jajka wzdłuż na pół nożem piłką, następnie bardzo delikatnie wyjąć jajka ze skorupek i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Do startych jajek dodać, majonez, natkę pietruszki, wymieszać, posolić i popieprzyć do smaku. Wszystko wymieszać i farszem napełnić skorupki. Na talerzu rozsypać bułkę tartą i układać na niej stroną faszerowaną jajka. Na patelni rozgrzać masło (nie przypalić) i podsmażyć faszerowaną stronę jajek na złoty kolor.

0 komentarze:

Prześlij komentarz