Surówka z selera



SKŁADNIKI:
- 1 większy seler
- 1/2 puszki kukurydzy
- 10 dag rodzynek
- sól, pieprz
- cukier
- śmietana 18%
- 1/2 cytryny


SPOSÓB WYKONANIA:
Seler obrać, wypłukać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Skropić sokiem z cytryny. Rodzynki sparzyć wrzątkiem, kukurydzę odsączyć z zalewy. Seler, rodzynki i kukurydzę wymieszać razem, posolić i popieprzyć oraz pocukrzyć do smaku. Doprawioną surówkę połączyć ze śmietaną.

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Budyniowe ciasto z mikrofalówki w 5 minut

Przepis na ciasto Opium

Ryba w zalewie octowej

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Wszystkie przepisy są na Petitchef PL