środa, 10 kwietnia 2013




SKŁADNIKI:
- 500 ml wywaru warzywnego ( z selera,pietruszki, marchewki,liścia laurowego, ziela angielskiego i soli do smaku)
- 500 gr łososia
- sól, pieprz
- 1 łyżka octu
- natka pietruszki
- 4 łyżeczki żelatyny


SPOSÓB WYKONANIA:
Do gotującego się wywaru warzywnego po wyjęciu warzyw, dodać ocet i włożyć łososia, gotować ok 20 min. Po tym czasie wyjąć łososia, wywar w razie potrzeby posolić, dodać odrobinę pieprzu i żelatynę, dokładnie wymieszać. Przygotować 6 filiżanek, na dnie każdej położyć plasterek ugotowanej marchewki z wywaru oraz listek natki pietruszki, na to nałożyć rozdrobnionego łososia i zalać wywarem z żelatyną.
Odstawić w chłodne miejsce do stężenia. Podawać z cytryną.

1 komentarze: