Jajka faszerowane - ŁOWCA SMAKU

wtorek, 9 kwietnia 2013

Jajka faszerowane




SKŁADNIKI:
- 4 jajka
- 6 plasterków szynki
- 3 łyżeczki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 3 łyżeczki drobno posiekanego koperku
- sól, pieprz


SPOSÓB WYKONANIA:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupki i przeciąć wzdłuż na pół. Wyjąć z jajek żółtka, włożyć do miseczki i rozgnieść je widelcem. Dodać do rozgniecionych żółtek majonez, musztardę, koperek oraz sól i pieprz do smaku, wymieszać. Do masy z żółtek dodać pokrojoną w drobną kostkę szynkę, wymieszać i ten farsz nakładać do białek. Jajka faszerowane ułożyć na półmisku, na wierzchu każdego jajka położyć pół łyżeczki majonezu i udekorować według własnego pomysłu (np. czerwoną papryką, koperkiem lub szczypiorkiem)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz