Kluski z makiem


SKŁADNIKI:
- 1 szklanka maku
- 3 łyżki cukru pudru
- 5 łyżek miodu
- po pół szklanki rodzynek, posiekanych migdałów i posiekanych orzechów
- 1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej
- makaron szeroka wstążka lub łazanki



SPOSÓB WYKONANIA:
Mak opłukać, zalać wrzątkiem i gotować ok 30 min. Wodę zlać, mak ostudzić i 3 razy przepuścić przez maszynkę. Do przemielonego maku dodać cukier, miód – wymieszać , dodać bakalie – wymieszać. Makaron ugotować i wymieszać z masą makową.

Komentarze

  1. Jak na Boże Narodzenie, w sumie, za oknem pogoda na nie wskazuje:D

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Budyniowe ciasto z mikrofalówki w 5 minut

Przepis na ciasto Opium

Ryba w zalewie octowej

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Wszystkie przepisy są na Petitchef PL