SKŁADNIKI:
- 4 duże jajka
- 1,5 szklanki cukru
- 2,5 szklanki mąki
- 3/4 szklanki letniej wody
- 3/4 szklanki oleju
- olejek waniliowy
- łyżeczka proszku do pieczenia
- kakao
SPOSÓB WYKONANIA:Żółtka utrzeć z cukrem. Białka ubić w osobnej misce. Do jajek dodawać stopniowo wszystkie składniki cały czas mieszając. Wlać ciasto na blachę. Trochę ciasta należy zostawić w misce i dodać trochę kakao aby zmienić kolor ciasta. Jeżeli ciasto będzie za gęste można trochę wlać wody. Następnie ciemne ciasto wlać na jasne i zrobić widelcem esy floresy, tak żeby wyszła nam zebra. Blachę posmarować wcześniej margaryną i posypać bułką tartą. Piec w 180 stopniach do 30-40 minut. Ciasto można polać polewą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz