czwartek, 28 lutego 2013



SKŁADNIKI:
1 kg mięsa wieprzowego
cebula
2 papryki czerwone
1 papryka żółta
3 ząbki czosnku
3 marchewki
1/2 kg ziemniaków
3 liście laurowe
ziele angielskie
papryka słodka mielona
papryka ostra mielona
sól, pieprz
przecier pomidorowy
majeranek
2 litry bulionu



SPOSÓB WYKONANIA:
Mięso pokroić i podsmażyć. Wlać bulion. Dodać pokrojoną cebulę i  wyciśnięty przez praskę czosnek. Dodać sól, pieprz i paprykę. Wymieszać i chwilę podusić. Wrzucić liść laurowy, ziele angielskie i startą marchewkę. Gotować około godziny. Dodać ziemniaki i pokrojoną w kostkę paprykę. Gotować tak długo aż ziemniaki będą miękkie. Na końcu dodać przecier i majeranek.

0 komentarze:

Prześlij komentarz