Torcik orzechowy



SKŁADNIKI:
- spody tortowe Dan Cake
- bezy śnieżynki Dan Cake
- 500g serka mascarpone
- 250ml śmietanki 36%
- 2 białe czekolady
- garść orzechów



SPOSÓB WYKONANIA:
Czekoladę rozpuścić i ostudzić. Śmietanę ubić i dodać do niego serek mascarpone. Dodać ostudzoną czekoladę i dobrze wymieszać mikserem na małych obrotach do połączenia wszystkich składników. Orzechy siekamy i wsypujemy do kremu. Wszystko mieszamy. Spody tortowe naponczować, a następnie przełożyć kremem. Na wierzch udekorować bezami.


Produkty testowane:
 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Budyniowe ciasto z mikrofalówki w 5 minut

Przepis na ciasto Opium

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Wszystkie przepisy są na Petitchef PL