Tort z kremem michałkowym



SKŁADNIKI:
- spody tortowe Dan Cake 
- bezy śnieżynki Dan Cake
- 500g serka mascarpone
- 250ml śmietanki 36%
- 2 gorzkie czekolady
- 10 białych michałków



SPOSÓB WYKONANIA:
Czekoladę rozpuścić i ostudzić. Śmietanę ubić i dodać do niego serek mascarpone. Dodać ostudzoną czekoladę i dobrze wymieszać mikserem na małych obrotach do połączenia wszystkich składników. Michałki kroimy na 15 części i wrzucamy do masy. Spody tortowe naponczować, a następnie przełożyć kremem. Na wierzch udekorować bezami.



Produkty testowane:

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Budyniowe ciasto z mikrofalówki w 5 minut

Przepis na ciasto Opium

Ryba w zalewie octowej

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Wszystkie przepisy są na Petitchef PL