czwartek, 28 lutego 2013




SKŁADNIKI:
- 2 łyżeczki kawy Jacobs
- 60 ml wody
- 30 ml mleka
- 10 ml amaretto
- 10 ml malibu
- kostki lodu
- galaretka agrestowa, wiśniowa, cytrynowa,
- bita śmietana
- czereśnie i wiórki czekoladowe


SPOSÓB WYKONANIA:
Przygotować galaretki wg przepisu. Wlać do szklanki galaretkę agrestową i poczekać aż stężeje. Powtórzyć czynność z galaretką wiśniową i cytrynową. Następnie kawę zalać wrzącą wodą i poczekać aż ostygnie. Do schłodzonej kawy dodać mleko, amaretto, malibu i rozkruszone kostki lodu. Wszystko dobrze wymieszać i wlać do szklanki. Na wierzch kawy nałożyć bitą śmietanę i udekorować wiórkami czekolady i czereśniami.

0 komentarze:

Prześlij komentarz