czwartek, 28 lutego 2013



 SKŁADNIKI:
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Jacobs
- 60 ml wody
- 40 ml mleka
- 20 ml Bols Blue
- kostki lodu
- bita śmietana
- niebieska galaretka



SPOSÓB WYKONANIA:
Należy przygotować galaretkę wg przepisu. Ostudzoną lekko gęstniejącą wlać na spód szklanki. Przygotować wcześniej kawę, dodać mleko i ostudzić. Można włożyć na chwilę do zamrażarki aby była lekko zmrożona. Następnie lód rozkruszyć i wsypać do kawy. Wlać 20 ml bolsa blue. Wszystko wymieszać. Bitą śmietanę zmiksować z lekką stężoną galaretką aż do uzyskania barwy niebieskiej. Gdy galaretka w szklance już stężała, wlać na nią zmrożoną kawę i nałożyć niebieską bitą śmietanę. Można udekorować niebieską galaretką.

0 komentarze:

Prześlij komentarz