czwartek, 28 lutego 2013


SKŁADNIKI: 
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka zielona
- 1 pęczek szczypiorku
- 30 dkg pieczarek
- 1 puszka kukurydzy
- 3 woreczki ryżu
- 2 opakowanie curry
- tabasco
- sól, pieprz
- olej


SPOSÓB WYKONANIA: 
Ryż ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki curry. Mięso pokroić w kostkę, oprószyć curry i na chwilę odstawić. W tym czasie obydwie papryki pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać. Pieczarki oczyścić i pokroić w półplasterki. W garnku rozgrzać 3 łyżki oleju i usmażyć pokrojony filet z dodatkiem kilku kropel tabasco. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i usmażyć warzywa z dodatkiem przyprawy curry, gdy warzywa są miękkie przełożyć je do garnka z mięsem. Na tej samej patelni usmażyć pieczarki lekko oprószone solą i przyprawą curry. Pieczarki przełożyć do garnka z mięsem, dodać odsączoną kukurydzę. Wymieszać wszystko razem i dusić jeszcze przez ok 1-2 min, dodać ugotowany ryż, wymieszać i doprawić w razie potrzeby solą i pieprzem oraz tabasco.

0 komentarze:

Prześlij komentarz