Chili con carne - ŁOWCA SMAKU

czwartek, 28 lutego 2013

Chili con carne



SKŁADNIKI: 
- 500 g mięsa mielonego wołowego
- 1 puszka czerwonej fasolki
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka pomidorów bez skóry
- 1 lub 2 papryczki chili – pokroić w drobną kostkę
- 1 papryka czerwona – pokroić w kostkę lub paski
- 1 cebula – posiekać w kostkę
- 2 ząbki czosnku – posiekać w kostkę
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 2 szklanki bulionu z kostki
- bazylia, oregano, sól, pieprz cayenne
- 2 łyżki oleju



SPOSÓB WYKONANIA:
Cebulę i czosnek zeszklić na oleju, dodać obydwie papryki i podsmażyć. Dodać mięso i smażyć razem czas od czasu mieszając. Następnie wlać bulion oraz dodać pozostałe składniki. Dusić pod przykryciem ok 20 min. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz