Składniki:
- 1,5 szklanki płatków owsianych (użyłam płatków błyskawicznych Bio kupionych w Lidlu)
- 0,5 szklanki wiórków kokosowych
- 4 łyżki cukru
- 2 duże czubate łyżki mąki
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 100 gram masła
Sposób wykonania:
Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier, płatki owsiane i wiórki kokosowe. Wbić dwa jajka i dodać miękkie masło. Całość dobrze wymieszać (zagnieść rękoma).
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i układać ciasteczka. Nabieraj porcję wielkości orzecha włoskiego. Formuj kulkę i spłaszczaj ją na papierze.
Piec w 180 stopniach około 15-20 minut do zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz