SKŁADNIKI:
- 1/2 szklanki kaszy kuskus
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1/2 kostki sera Feta
- 1 awokado
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- 8 sztuk suszonych pomidorów
- 5-6 łyżek oliwy z oliwek
- Sok z połowy cytryny
- Pieprz
- 140 ml bulionu warzywnego
- Kilka czarnych oliwek
SPOSÓB WYKONANIA:
Kuskus wsypać do miski zalać, gorącym bulionem, przemieszać, i odstawić na 5 minut. Po tym czasie przemieszać widelcem i odstawić do ostygnięcia. Awokado obrać, usunąć pestkę, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny.
Fetę pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć, pomidory suszone pokroić w paski a oliwki w krążki. Do kuskus włożyć pomidory, kukurydzę, Fetę szczypiorek, oliwki i awokado wszystko przemieszać polać oliwą z oliwek i doprawić do smaku pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz