SKŁADNIKI:
- 1 podwójny filet z kurczaka
- Przyprawa do kurczaka
- Biała część pora - duża
- 1 czerwona papryka
- 2 - 3 łyżki śmietany 18%
- Sól, pieprz
- 100 g mozzarelli startej na tarce o grubych oczkach
- Olej
SPOSÓB WYKONANIA:
Filety z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i przeciąć wzdłuż tak aby powstały dwa cienkie kotlety, które należy lekko rozbić i oprószyć przyprawą. Wstawić do lodówki. Por pokroić w półplasterki. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, włożyć warzywa i smażyć ok 10 min. Zdjąć z ognia dodać śmietanę doprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać. Formę do pieczenia wysmarować olejem, poukładać filety na które nałożyć podsmażone warzywa. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C ok 40 minut. Przed końcem pieczenia filety posypać mozzarellą i zapiekać jeszcze do rozpuszczenia sera.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz