Pasta jajeczna w wężowej skórze - ŁOWCA SMAKU

środa, 7 stycznia 2015

Pasta jajeczna w wężowej skórze

pasta jajeczna w wężowej skórze

SKŁADNIKI:
3 jajka
1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
1 duża cebula
100 g sera żółtego
majonez
sól, pieprz
małe ogórki konserwowe



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, posolić aby zmiękła. Do cebuli dodać tuńczyka i rozdrobnić widelcem, dodać jajka ugotowane na twardo i starte na tarce o drobnych oczkach. Ser zetrzeć również na tarce o drobnych oczkach i dodać do jajek. Dodać tyle majonezu, aby produkty się połączyły, posolić i popieprzyć do smaku. Z pasty jajecznej, na półmisku uformować węża. Ogórki pokroić w plasterki i obłożyć węża. Oczy zrobić z czarnej oliwki. Język z marchewki.

2 komentarze: