Przepis na sernik z mlekiem skondensowanym - ŁOWCA SMAKU

niedziela, 28 lipca 2019

Przepis na sernik z mlekiem skondensowanym



Składniki:
- 1 kg twarogu
- 5 dużych jajek
- 2 budynie śmietankowe bez cukru
- 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (530 g)
- 3 duże łyżki cukru pudru
- szczypta soli


Wykonanie:
1. Twaróg zmielić 3 razy.
2. Do sera dodać żółtka, budynie oraz mleko.
3. Białka ubić na sztywną pianę dodając szczyptę soli. Następnie dodać cukier puder i chwilę jeszcze mieszać do połączenia się składników.
4. Ubitą pianę połączyć z masą serową i dokładnie wymieszać.
5. Piec w tortownicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Sernik piec w piekarniku w 180 stopniach przez 30 minut (grzanie góra - dół), następnie temperaturę zmniejszyć do 150 stopni i piec jeszcze przez 40 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz