Czekoladowe muffinki - ŁOWCA SMAKU

niedziela, 11 listopada 2018

Czekoladowe muffinki







Składniki:
- 250 gram margaryny
- 1 i 2/3 szklanki cukru
- 1 szklanka mleka
- 4 łyżki kakao
- 4 jajka
- 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia


Sposób przygotowania:
1. Cukier, mleko, margarynę i kakao podgrzewać stopniowo, ciągle mieszając, aż wszystkie składniki się połączą (nie gotować). Masę lekko ostudzić.
2. Do przygotowanej masy dodać całe jajka, mąkę i proszek do pieczenia. Chwilę miksować do połączenia składników.
3. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i zalać ciastem do ok. 2/3 wysokości.
4. Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
5. Udekorować według uznania.

Z podanego przepisu wychodzi około 24 muffinek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz