Przepis na zupę czosnkową





SKŁADNIKI:
2 główki czosnku
3 ziemniaki
1 cebula
0,7 litra wywaru warzywnego
2 trójkąty serka topionego śmietankowego
Olej do smażenia
Pieprz i sól










SPOSÓB WYKONANIA:
Cebulę i czosnek obrać, cebulę pokroić w kostkę a czosnek w plasterki. W garnku na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, następnie dodać czosnek i chwilę razem podsmażyć. Ziemniaki obrać, umyć i pokrojone w kostkę dodać do cebuli i czosnku, chwilę smażyć i podlać wywarem warzywnym. Gotować 15-20 min, po czym dodać serki topione, wymieszać i zupę zblendować na gładki krem. Zupę doprawić solą i pieprzem.
Zupę podawać z grzankami.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Budyniowe ciasto z mikrofalówki w 5 minut

Przepis na ciasto Opium

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Wszystkie przepisy są na Petitchef PL