piątek, 3 lutego 2017





SKŁADNIKI:
2 główki czosnku
3 ziemniaki
1 cebula
0,7 litra wywaru warzywnego
2 trójkąty serka topionego śmietankowego
Olej do smażenia
Pieprz i sól










SPOSÓB WYKONANIA:
Cebulę i czosnek obrać, cebulę pokroić w kostkę a czosnek w plasterki. W garnku na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, następnie dodać czosnek i chwilę razem podsmażyć. Ziemniaki obrać, umyć i pokrojone w kostkę dodać do cebuli i czosnku, chwilę smażyć i podlać wywarem warzywnym. Gotować 15-20 min, po czym dodać serki topione, wymieszać i zupę zblendować na gładki krem. Zupę doprawić solą i pieprzem.
Zupę podawać z grzankami.

Next
This is the most recent post.
Previous
Starszy post

0 komentarze:

Prześlij komentarz